Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

VVS-blogg goes matblogg

23 september 2016

Under semestern funderade jag på idéer till bloggen. Förväntningarna jag har byggt upp vill jag ju upprätthålla 🙂 Att inte bara skriva om teknik, utan att försöka få in lite andra perspektiv i vvs-tillvaron.

Snart kom jag att tänka på att Sweco har varit inblandad i en egen kokbok, Kokbok utan kok. Tillsammans med tv-personligheten Lotta Lundgren tog man fram ett antal recept i ett försök att belysa kopplingen mellan energibesparing och matlagning. Matlagningen sker alltså helt utan spisens inblandning. Men precis som vår Hållbarhetschef Andreas Gyllenhammar skriver i nyupplagans förord kanske inte recepten utgår från ett lika stort hållbarhetsperspektiv som energibesparing.

img_2350

Det är nu min bloggidé föds. Det är ju väldigt populärt, framförallt i träningskretsar att utmana sig själv, under ett valfritt antal dagar, för en ny typ av träning/diet eller något liknande. Och så tar man en bild före och en bild efter för att läsarna ska kunna se något typ av resultat. Såklart får man följa bloggaren under utmaningens gång också.

Några bilder på min muskellösa mage blir det dock inte, sorry! 🙂

Min bloggutmaning blir alltså att jag har bestämt mig för att äta mig igenom Kokbok utan kok plus att jag ger mig själv friheten att ändra recepten för att även bli mer hållbara. Ett annat exempel på receptändring är att min fästman är allergisk mot skaldjur. Alla recept innehållande skaldjur och musslor kommer alltså att omarbetas. Sorry Lotta.

Hemma utgår oftast middagarna för två personer plus matlåda för lunch dagen därpå.

En närmare titt i kokbok utan kok känns flera rätter som tillbehör för OMG! vilka små portioner!

Jag kommer även att spara alla mina kvitton från mitt matvaruhandlande för att i slutet sammanfatta hur mycket jag har lagt ut ekonomiskt.

Nu ska jag hem och grava lax….

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.