Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Viktig roll inom smart och hållbar samhällsutveckling

21 juni 2016

Jag heter Tomas Holmgren och har snart sex år bakom mig som medarbetare på Sweco och det är nu nästan precis ett år sedan jag antog utmaningen att bli vd för Swecos installationskonsulter. Det har varit ett roligt år fyllt med spännande uppdrag och trevliga möten med kollegor, medarbetare och kunder. Efter vår integration med tidigare Grontmij är vi nu runt 670 nyfikna installationskonsulter på Sweco runt om i Sverige, och några av dem kan du följa här i bloggen.

Under flera årtionden och till och med över sekel har installationskonsultens roll varit ett betydande inslag inom fastighetsutveckling. Att bland annat skapa ett bra inomhusklimat i bostäder och kontor – ja, i stort sätt var du än befinner dig är det vad vi gör varje dag.

I framtidens smarta och hållbara samhällen kommer inte vår betydelse att minska. Tvärtom, vi har möjligheten att verkligen göra skillnad framöver genom att kombinera expertis och erfarenhet inom vårt område och till det lägga till ett samarbete med våra övriga kompetensområden inom Sweco. För ett hållbart och smart samhälle krävs samarbete och erfarna installationskonsulter.

Första veckan i juli kommer jag att vara i Almedalen för att delta på flera av de seminarier och olika forum som Sweco arrangerar och deltar i. Ser fram emot många spännande diskussioner. Se här var vi finns på plats i Almedalen. Dagarna i Almedalen ger en särskild möjlighet att vara med i olika forum för att diskutera samhällets utveckling inte bara ur ett ekonomiskt och hållbart perspektiv, utan även utifrån ett socialt. Och igen, där har vi som installationskonsulter en viktig roll.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.