Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Vi tycker att du ska söka!

29 januari 2017

Hej!

Tiden går så fort! Det känns som att det var igår jag satt och filade på min ansökan till traineprogrammet på Sweco. Nu sitter jag här halvägs igenom programmet, med nya vänner och kollegor över hela landet, och med spännande projekt som ständigt utmanar mig på nya sätt!

För mig stack Sweco ut mycket från andra företag när jag var mitt uppe i ansökningsprocesser för ett år sedan. Det var direkt en personlig kontakt med gruppcheferna på kontoret som sedan följde genom hela processen. Det gav oss sökande en viktig chans att visa vad vi själva ville för att vi skulle hamna rätt, men också en chans för oss att lära känna den person som skulle kunna bil vår närmsta chef. För mig kändes det både viktigt och bra!

Klicka på bildena för att se filmer där andra traineer berättar om sina Sweco-resor! Erik är en av gruppcheferna på min avdelning inom projektledning här i Stockholm, han var trainee 2012/2013, och i den andra filmen ser ni Magdalena som ni känner från tidigare inlägg i traineebloggen (se hennes inlägg här)!

Erik Sundén

Magdalena Hagbrand

Några av oss traineer kommer vara på plats ute på arbetsmarknadsdagarna nu under våren, jag hoppas vi ses där! Och för alla er som vill söka en traineeplats – här kan ni läsa mer och ansöka (senast den 19/2)!

Vad som händer för mig på jobbet? Just nu upptas den största delen av min tid av ett uppdrag för Trafikverket. Jag jobbar som biträdande byggnadsförvaltare hos Trafikverket Fastighet, där vi just nu framförallt jobbar med landets trafikledningscentraler! Vi är mitt uppe i olika skeden av projektering, inför både om-, till-, och nybyggnation, jag jobbar även med upphandlingar, den dagliga förvaltningen och samordning. Vi reser en hel del, just den här veckan har uppdraget tagit mig både till Malmö och Gävle. Det är häftigt att bli en del av uppdrag på en gång som trainee, att jobba i både stora och små projekt från första dagen – som alla ställer olika krav på dig som person. Just det uppskattar jag verkligen med konsultrollen – den stora variationen.

Alla ni som är intresserade av Sweco, eller har frågor – skriv gärna! Min mejl är linda.kjellgren@sweco.se, och om inte jag han hjälpa till så lotsar jag er gärna vidare till rätt personer.
/Linda

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.