#Vi på Sweco

Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

Brorsorna som jobbar med två av Stockholms största infrastrukturprojekt

“Vi kan nörda ihop oss tillsammans”

29 maj 2019

Tony och Jouni Jadid är brorsorna som jobbar med två av Stockholms största infrastrukturprojekt; dragningen av ny tunnelbana från Kungsträdgården till Nacka och upprustningen av Stockholms Centralstation. Båda går igång på att få vara med och utveckla samhället och att lösa problem tillsammans med sina kunder.

Berätta om er relation och varför ni är på Sweco

Tony: Lillbrorsan Jouni började på Sweco. Han försökte snabbt få över mig. Jag ville först avsluta några saker där jag var sen var jag redo att komma över och jobba på Sweco.

Jouni: Jag ville få över Tony för att han har styrkor och kvaliteter som jag visste skulle passa mycket bra in på Sweco. Plus att det skulle vara jättekul att ha brorsan på samma ställe.

Vad jobbar ni med?

Tony: Jag jobbar i tunnelbaneprojektet som sträcker sig från Kungsträdgården till Nacka och Sockenplan. Det är cirka elva kilometer ny tunnelbana! Mitt ansvar där är strömskenan, det som ger tunnelbanevagnarna elektricitet. Jag jobbar också med tillfälliga installationer i tunnelbanan och med trafik på Nackastationen. Just det är lite extra kul för det har jag aldrig gjort tidigare!

Jouni: Idag jobbar jag som blockledare i projektet Stationsåtgärder-CST. Ett jättestort projekt där vi rustar upp Centralstationen för att anpassa den för nuvarande och framtida kapacitet samt resenärernas behov. Sträckan vi rustar upp sträcker sig från tegelbacken i söder till norra Karlbergs driftplats.
Vi anpassar plattformarna efter moderna tåg, moderniserar akustiken och gestaltningen.
Vi byter ut slitna växlar till nya och bygger en ny växelkonfiguration i Karlberg efter att Citybanan tagits i bruk och inga pendeltåg stannar längre vid Karlbergs station.

Hur jobbar ni med era kunder?

Jouni: Jag jobbar mest med Trafikverket och där har vi regelbundna avstämningar där vi går igenom saker som leveransmål, milstolpar och säkrar förståelse så att vi har samma bild av hur arbetet fortskrider. På så sätt har vi riktig samverkan!

Tony: Vi har också avstämningsmöten för att kunna ställa frågor, bolla idéer och visa lösningar så som vi hade tänkt oss. Då får vi direkt feedback tillbaka. Vi har tät dialog med våra kunder för att se att vi är på rätt bana. Vi jobbar tillsammans med kunder för att lösa eventuella problem och komma fram till de bästa lösningarna så att vi kommer framåt tillsammans.

Vad är det ni gillar med att jobba på Sweco?

Jouni: Jag gillar verkligen att jag kan styra min tid. Så länge jag ser till att leverera det som ska levereras och löser de problem som uppstår så kan jag planera min tid som jag vill. Jag kan tex träna på morgonen och sen jobba senare på kvällen. Jag kan på så sätt vara väldigt flexibel och det finns ingen ursäkt att inte träna…
Och att det finns så mycket kunniga medarbetare som kan så mycket om ett visst ämne och brinner för det. Det är så inspirerande! Här jobbar folk som vill förändra samhället på riktigt och som drivs av samhällsutveckling!

Tony: Jag håller med. Att få vara med att utveckla samhället är superhäftigt! Här kan jag också styra mitt eget öde – dvs att kunna jobba med det som jag tycker är roligast och trivs med. Det finns alla möjligheter att utvecklas i den riktning du själv vill. Att kunna styra över vad jag vill göra i framtiden är något jag värdesätter högt– att kunna arbeta med varierande uppgifter och testa på olika arbeten.

Vad är det bästa med att jobba med sin brorsa?

Jouni: Det bästa är att kunna bolla, kanske på en högre nivå än jag kan göra med mina vänner. Att kunna diskutera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter.

Tony: Vi kan grilla korv på kvällen och samtidigt diskutera hur vi ska lösa ett problem. Det känns inte som jobb utan intresse. Då kan vi nörda ihop oss tillsammans.

Se alla lediga jobb på Sweco 

Ta del av alla våra stories

Författare
Hanna Ulriksson, jag jobbar i Swecos rekryteringsteam. Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till mig på rekrytering@sweco.se

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.