Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Vi är en ny bana på spåren

9 mars 2017

Hej,

Då var det Göteborgs tur att uppdatera er om vad vi arbetar med i dagsläget! Som en del utav traineeprogrammet här på Sweco så genomför samtliga traineer ett projektarbete tillsammans med sina traineekollegor. Min grupp består utav Magdalena Hagbrand, Andreas Svenning, Sara Edman och Sebastian Severinsen. Tillsammans med Urban Skogmar som är senior arkitekt på Malmökontoret studerar vi förutsättningar för att överdäcka delar av Kontinentalbanan nere i Malmö. Genom en överdäckning skulle man nämligen kunna frigöra värdefull mark samt bryta barriären som järnvägen idag utgör. För er som är intresserade av Sweco och traineeprogrammet så har ni säkert inte missat att detta projekt har synts till även externt. För några veckor sedan blev vårt projektarbete publicerat i Sydsvenskan och låg då som toppdelad nyhet. WOW! Även Fastighetsnytt och andra branschtidningar valde att publicera vår vision.

Illustration: Andreas Svenning
Illustration: Andreas Svenning SWECO

Visionsbilden för projektet har tagits fram av vår traineekollega Andreas, trainee och arkitekt på Malmökontoret. Självklart är det väldigt intressant att få arbeta med en vision som denna men jag måste ändå säga att det som är mest spännande är att vi alla inom gruppen kompletterar varandra. Precis som Sweco fast i ett mindre format. Här på Sweco arbetar som ni säkert känner till flertalet kompetenser inom olika områden men med det gemensamma målet att bidra till hållbara lösningar inom samhällsutveckling. Hur häftigt är inte det? Inom gruppen hittar vi kompetenser såsom arkitektur, riskhantering, järnvägsprojektering, projektledning och lantmäteri. En lysande mix helt enkelt. Inte undra på att vårt samarbete inom gruppen fungerar klockrent trots att vi arbetar på två olika orter – Göteborg och Malmö. Skypemöten har vi blivit rutinerade på och vid förra veckans avstämning bjöds det på både semlor och hallonmousse. Åtminstone för oss som sitter i Göteborg.

Sara med Semla
3 X S: Skype, Sara och en Semla

Både jag och mina traineekollegor uppskattar möjligheten att redan under traineeperioden få chansen att arbeta med ett visionsarbete som detta. Vid diplomeringen i maj, dvs avslutningen på traineeprogrammet, kommer vi att presentera vårt projekt tillsammans med resterande spännande projektarbeten som de andra traineerna har arbetat med under traineeperioden. Jag ser verkligen fram emot att få presentera vår vision men även att få lyssna på de andra traineernas projekt.

Nu har det äntligen blivit dags för ytterligare ett Skypemöte för att diskutera Kontinentalbanan som jag åkt på så många gånger sedan barnsben. Jag är nämligen uppvuxen i Skurup utanför Malmö vilket gör projektet än mer spännande då jag kan relatera till den barriär som järnvägen idag utgör. Men först – kaffe!

Ha en fin torsdag!

/ Lina

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.