#Vi på Sweco

Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

Världens bästa vänner!

14 maj 2019

Världens bästa vänner heter Charlotte Hägglund och Helen Samuelsson och vi hittar dem på Sweco! De jobbar med att säkra rätten till den mark som deras kunder behöver ta i anspråk för sina anläggningar. De har snart jobbat ihop i 14 år och känner varandra utan och innan. 

 

Vilka är era expertområden?

Vi är handläggare inom markåtkomst och rättigheter.  Det innebär att vi säkrar rätten till den mark våra kunder behöver ta i anspråk för sina anläggningar.

Vad är det bästa med ert jobb?

Det är ett varierande och flexibelt jobb där man får ta stort eget ansvar. Vi har en väldigt bra sammanhållning i vår grupp där alla syns och allas synpunkter är lika viktiga. Vi har alltid haft bra chefer som utöver det affärsmässiga värderar personlig utveckling och arbetsmiljö högt.

Vad är ni bäst på?

Det vi är bäst på är att bemöta och prata med människor. På jobbet stöter vi på många olika typer av människor, det kan vara allt från kunder och kollegor till berörda markägare, och då är viktigt att ta in och förstå andras perspektiv. Vi har också en särskilt väl utvecklad förmåga för ordning och struktur.

Vad finns det för fördelar med att jobba med sin bästa vän?

Vi är på många sätt rätt olika vilket gör att vi kompletterar varandra väldigt bra både på jobbet och privat, men eftersom vi har precis samma humor har vi hela tiden väldigt roligt. Och att ha sin bästa människa i närheten varje dag är fantastiskt!

Berätta om de mest intressanta projekten ni jobbar med!

Charlotte: Mitt roligaste projekt just nu är Kapacitet Stockholm som är ett stort stations- och ledningsprojekt för Vattenfall Eldistribution AB. Vattenfall ska spänningshöja delar av regionnätet och projektet innefattar i dagsläget ca 30 delprojekt som i olika omfattning behöver ta ny mark i anspråk. Det är roligt att arbeta i Stockholmsregionen och det ska bli spännande att se hur vi kan lösa markåtkomsten i stadsnära och tätbebyggda områden där det är många som ska samsas om marken.

Helen: Ett intressant projekt som jag har jobbat i är Anneberg-Skanstull som är en del av Stockholms  Ström. Man ska, för att förstärka regionens elnät och möta framtidens elbehov, borra en 13,4 km lång tunnel, som kommer ha en diameter på 5 m där högspänningsledningarna ska ligga. Tunneln kommer att ligga på ca 50-100 m djup och gå från Anneberg i Danderyds kommun genom delar av Solna och vidare genom innerstaden, Östermalm och Södermalm och fram till Skanstull. Beräknad byggstart är 2019 och byggnationen beräknas ta ca 7 år inkl. installation av kablar.

Ett annat stort projekt jag jobbade i för några år sen är SydVästlänken som är den största ledningsinvesteringen någonsin. Det är Svenska Kraftnäts ledning som sträcker sig från Hallsberg i Närke till Hörby i Skåne och omfattar 19 mil markkabel och 25 mil luftledning.

Läs mer:
Pressmeddelande: Storsatsning på elnätet i Stockholm 

SE ALLA LEDIGA JOBB PÅ SWECO

Profilbild
Författare
Hanna Ulriksson, jag jobbar i Swecos rekryteringsteam. Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till mig på rekrytering@sweco.se

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.