Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Utbildning i uppdragsstyrning

13 december 2013

En kylig höstdag var det dags att ses igen, den här gången i Göteborg på Hotell Post där utbildningen i uppdragsledning hölls. Många hade rest långt men stämningen var på topp! Framför oss hade vi två dagar fulla med kunskap om hur uppdrag ska styras, praktiska tillämpningsövningar och massvis av skratt.

Utbilningen hölls av Ivar Ekman, en man med tonvis av anekdoter från förr och smarta tips på hur man löser kluriga situationer med kunder. Utbildningen startade med att vi gick igenom vad som ingår i uppdragsledarrollen och de olika delarna i uppdragsplanering. Efter att ha byggt upp en teoretisk grund gick vi över till praktiska övningar för att kunna knyta an till verkliga situationer. Vi delades in i smågrupper där vi fick i uppgift att simulera möten i olika skeden av ett uppdrag. Rollerna som kund och konsult varvades mellan oss för att alla skulle få chansen att testa på båda sidor. Mötena gav mig en insikt över hur annorlunda en situation kan tolkas av olika parter, hur viktig kundrelationen är och hur effektivt ett välstrukturerat möte kan vara.

Dagen avslutades med en riktigt trevlig middag där berättelser och citat från rollspelen delades med hela trainee-gänget och efter middagen var vi självklart tvungna att ta ett dopp i roof-top poolen. Utsikten var helt fantastisk! Andra dagen fortsatte i samma anda och efter det sista rollspelet gjorde vi en personlighetsutvärdering som kopplades till vilka egenskaper som kan förstärkas för att bli en bra uppdragsledare. Efter en snabb återhämtning samlades vi allihop för att äta tapas och dansade sedan loss på stan!

Collage

Sett uppifrån vänster: 1. Utsikt från poolen 2. Tapas! 3. Koncentrerade Trainees 4. Hotell Post

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.