Akustik

Här bloggar Swecos akustiker om ljud och buller. Hur påverkas vi av ljud och vilka riktlinjer har vi att förhålla oss till? Och, viktigast av allt; hur kan en akustiker arbeta för hållbara samhällen och städer?

Fortsatt arbete med ljudmiljö i den hållbara staden

2 april 2013

Till att börja med så vill vi tacka er som medverkade på vårt event om ljudmiljö den 20e mars här i Malmö. Vår sammanfattning av eftermiddagen hittar du här.

Det är viktigt för oss att inte släppa frågan om en god ljudmiljö vid ett event. Därför vill vi erbjuda dig att arbeta vidare med detta tillsammans med oss. Nedan följer två konkreta erbjudanden för hur detta skulle kunna se ut.

1. Sweco utvecklingsprojekt – Vi är intresserade av att driva ett eller flera utvecklingsprojekt med delad finansiering. För att detta ska kunna bli möjlighet så behöver vi en eller flera samarbetspartners. Vi har listat några potentiella utvecklingsprojekt som vi gärna skulle vilja bidra i:

  • Framarbetande av en enhetlig och heltäckande värderingsmodell vad gäller ljudmiljö (och buller) för Malmö stad (och/eller andra kommuner). Här kan ni jämför med arbetet som har gjorts i Stockholm där man t ex pratar ljudkvalitetsindex (referens Trafikbuller och planering IV)
  • Soundscaping – Ljudmiljöer utomhus. Hur kan utomhusmiljöer användas för att bidra till en positiv helhetsupplevelse vad gäller ljudmiljö.
  • Samverkan och drivkraft ljudmiljö Malmö (el. Skåne) – Hur kan vi tillsammans driva utvecklingen i samhället från perspektivet buller och problem till ljudmiljö och möjligheter?

 2. Ett personligt möte. Vi vill erbjuda alla deltagare ett personligt möte för att diskutera vidare kring ljudmiljöfrågan och eventuella samarbetsmöjligheter.

 Hör gärna av dig om du vill träffa oss för att diskutera detta vidare.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.