Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineeträffar 2012

13 februari 2013

Hej,

vi traineer vill gärna dela med oss av vår härliga höst på traineeprogrammet, så här kommer en liten ”recap” över vad vi sysslade med under det gångna året.

Vår första träff började på Essinge konferenscenter i Stockholm, där första utbildningen var inom ”selfleadership” (värderingsgrundat självledarskap). Varför detta? Forskning har visat att externa belönings- och motivationssystem är mindre effektfulla och kan vara kontraproduktiva när det kommer till att lösa komplexa problem och kreativa uppgifter. Under förmiddagen arbetade vi därför med våra värderingar i olika grupparbeten. När vi in på eftermiddagen kände oss lite extra pepp åkte vi ut till Vaxholmskastellet och fick känna på en ny motivationsfaktor, tävla mot varandra i två lag i äkta fångarna på fortet-anda! Jag vill även passa på att poängtera att mitt lag vann…

Andra gången vi träffades var på vackra Sigtunahöjden. Denna gång hade vi utbildning i två dagar i uppdragsstyrning. Vi övade olika real-life cases med hänsyn till juridik, effektiva kundmöten och uppdragsledare rollen i stort. Detta toppades med övningar inom ledarskap i uppdrag och hur man som uppdragsledare kan ställas inför olika kniviga situationer, t.ex. hur coachar man medarbetare i uppdragen rätt? Första dagen avslutades på bästa sätt med middag och prat inpå småtimmarna .

Sista tillfället innan jul blev i Göteborg på Post Clarion Hotel. Bara byggnaden var breathtaking, arkitekten Magnus Månsson och den norska inredningsdesignern Anemone Wille Våge har verkligen skapar ett ”masterpiece”. Ett annat norskt inslag var vår karismatiske utbildare Wenche som tränade oss i ”business mindset” (affärsmannaskap). Alla konsulter förväntas bidra till försäljning av nya uppdrag, men ordet sälj ringer inte alltid positivt i allas öron. De flesta traineerna skruvade på sig i stolen när vi fick höra att vi skulle arbeta med just detta. Efter ett par kreativa gruppövningar var vi omvända, helt plötsligt ville alla ut till kund! Vi avslutade den intensiva dagen med en underbar middag och med lite kvalitativt häng i en av loungerna.

Då en bild ofta säger mer en tusen ord så skickar jag med ett lite kollage.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.