Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineeträff med tema affärsmannaskap

8 december 2017

Den här veckan fick en rolig start med en tur till Göteborg och två dagar med traineegänget. Det är alltid kul att få åka iväg och träffa de andra traineerna och eftersom jag är uppvuxen utanför Göteborg kände jag mig genast som hemma på vårt fina Göteborgskontor.  

Det var affärsmannaskap som var temat för den här träffen och inspirerande Wenche Åhman som höll i utbildningen. Tillsammans med henne diskuterade vi Swecos affärsmodell och hur man tar hand om sina kunder på bästa sätt. Som förberedelse inför träffen hade vi traineer fått göra ett personlighetstest, en så kallad DISC-analys, som vi nu fick resultatet från. Vi lärde oss om olika personlighetstyper vilket satte igång mycket tankar och reflektioner. Det gav också en hel del skratt då vi i beskrivningarna kände igen oss själva, en kollega eller partner. Vi diskuterade våra olika styrkor och utmaningar och hur man bäst bemöter andra, särskild dem med en profil som skiljer sig från sin egen.

Traineeträff på Sweco i Göteborg. Foto: Nore Ottenby

Kvällen spenderades sedan på Hotell Eggers där julstämning låg på topp och vi bjöds på en trerätters middag i västkustanda.

Julstämning på Hotell Eggers
Middag med gänget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag två fortsatte vi att vässa våra affärsmässiga talanger. Vi lärde oss hur man bäst lägger upp och planerar ett kundmöte och fick testa verktyg för detta i rollspelsövningar. Jag fick med mig nya insikter om hur man kan tackla olika situationer och även här bjöds det på ett och annat skratt.

Resten av veckan har jag spenderat hemma på Malmökontoret med rapportskrivande, möten och hållbarhetsarbete, och nu är det snart helg igen. Jag önskar er en trevlig andra advent!
/Ina

 

Profilbild
Författare
Trainee på Sweco 2017/2018. Arbetar i järnvägsprojekt på Sweco i Malmö.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.