Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineeträff: Design thinking och start för projektarbeten

23 februari 2018

Förra veckan träffades traineeprogrammet i Stockholm, det var dags för uppstart av vårens projektarbeten, en grundkurs i design thinking och AW tillsammans med förra årets traineer!

Bilder från traineemodulen i februari

Under både torsdag och fredag träffades traineeprogrammet på huvudkontoret i Marieberg i Stockholm. Vi är nu ungefär halvtid igenom traineeprogrammet. Den första halvan har bestått av olika moduler inom affärsmannaskap, projektledning och hur man utvecklas som konsult. Nu går vi in i programmets andra halva och vi ska nu utföra projektarbeten. Alla traineer har blivit indelade i grupper med 4-5 personer i varje grupp där alla har olika utbildningsbakgrund, geografiska placeringar och intresseområden. Tillsammans ska respektive grupp arbeta med ett projekt under våren för att utvecklas och testa på att jobba i projektgrupper och ett avgränsat område kopplat till Swecos affärsområden.

För att komma igång med projektarbetena så höll Yannick och Lukas från företaget Fantastic Studios 2 kreativa workshopdagar inom Design Thinking. Design thinking är ett tankesätt för att boosta innovationsprocesser och de båda dagarna gav oss mängder av verktyg för idéutveckling, brainstroming och mind mapping. Vi fick även utveckla prototyper för våra idéer och labbade med allt ifrån limpistoler till marsmallows. Det blev två väldigt kreativa och inspirerande dagar helt enkelt!

Kommande veckor kommer grupperna att arbeta självständigt med projekten, som ska redovisas i maj. Under projekttiden kommer vi bland annat att få stöd från våra beställare på Sweco, coachning av Yannick från Fantastic studios och ett traineetilfälle där vi coachas i presentationsteknik.

Efter traineeprogrammets två (ganska utmattande) dagarna så bjöd fredagkvällen på en AW tillsammans med förra årets traineer. Vi minglade, lyssnade till inspirerande föreläsare, musikquizade och drack öl tillsammans. Ett perfekt avslut på två väldigt trevliga dagar!

Inspirerade och hårt arbetande grupper! Fokus!

Emma Wiesner, Sweco trainee 2017-2018

Energimarknadsanalytiker på avdelningen för Strategi och energimarknader

Profilbild
Författare
Emma Wiesner är energimarknadsanalytiker på avdelningen för strategi och energimarknader samt trainee i Swecos traineeprogram 2017-2018. Kontakt: emma.wiesner@sweco.se

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.