Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineeprogram: Konsten att tala, presentera och inspirera!

9 maj 2018

I veckan så var det åter dags för en modul i Swecos traineeprogram! Detta var den sista modulen för traineerna som antogs 2017, innan det är dags för presentation av traineeprojekt. Modulen handlade därför passande nog om presentationsteknik!

2-dagars utbildningen hölls av Peter och Stigge som gav oss tips, feedbeck, konkreta verktyg, inspiration och en hel del svettiga räningspass i retorik och presentationsteknik. Passet varvade genomgång och teori med en hel del övning. Totalt höll vi tillsammans i 117 stycken presentationer under de två dagarna! Vi fick lära oss allt om retorikkurvan, ciceros presentationsmodell och vad som är skillnaden på starka och svaga ord. De 2 dagarna gav verkligen mängder av tips inför våra slutpresentationer men också praktiska verktyg för vardagen i livet som konsult!

Tack Peter och Stigge!

Peter och Stigge från Ambio
Lite av materialet från traineemodulens övningar.
Retorikkurvan, ett användbart verktyg!

 

Profilbild
Författare
Emma Wiesner är energimarknadsanalytiker på avdelningen för strategi och energimarknader samt trainee i Swecos traineeprogram 2017-2018. Kontakt: emma.wiesner@sweco.se

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.