Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineepresentation – Per

5 december 2012

Per Jørstad är 27 år, bor i Lund och jobbar som byggnadskonstruktör på Swecos Malmö-kontor. Han är dessutom en av årets sexton Sweco-trainees och en av dem som kommer bidra på den här bloggen.

På studieresa med Sweco till Beijing, maj 2012
På studieresa med Sweco till Beijing, maj 2012

Bakgrund

Som traineeprogrammets norska alibi är jag uppvuxen i Lillehammer, en liten stad två timmar norr om Oslo, mest känd för att ha varit värd för de olympiska vinterspelen i 1994. Jag läste de tre första åren av min utbildning vid NTNU i Trondheim, innan jag via ett utbytesår i Frankrike hamnade i Sverige och Lund i 2010. Från Lunds Tekniska Högskola har jag nyligen fått ut min civilingenjörsexamen i väg- och vattenbyggnad.

Innan jag flyttade söderut ska dessutom tilläggas att jag ägnade största delen av mitt liv åt att träna och tävla i längdskidåkning. En perfekt kliché som uppfyller alla skåningars fördomar om norrmän. Jag bjuder på det.

Varför sökte du dig till Swecos traineeprogram?

Swecos profil, storlek och bredd kombinerat med mycket goda referenser från bekanta och före detta trainees (numera kollegor) gjorde att Sweco var ett givet alternativ bland flera konsultföretag som jag sökte mig till. En övertygande anställningsintervju samt en rolig och tuff uttagning till ett traineeprogram som utlovade en expressväg in i konsultrollen och en bred inblick i Swecos verksamhetsområden har inte lämnat mig besviken en sekund. Jag fascineras framför allt av bredden, variationen och engagemanget hos mina kollegor.

Aktuellt uppdrag

Sedan jag började på Sweco i februari 2012 har jag jobbat med Malmö Live, en ny konsert-, kongress- och hotellanläggning mitt i Malmö (klicka här för mer info), där min avdelning för tillfället ansvarar för bygghandlingar till stommen i konserthusdelen. Ett inspirerande uppdrag fullt med utmaningar som jag känner mig mycket privilegierad att få börja min karriär i.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.