Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineepresentation – Roger

17 oktober 2013

 

Roger Lindqvist, 28 år, bor i Stockholm och jobbar som projektledare. Han är, tillsammans med Erik, Julia och Agnar, en av årets fyra traineer på dotterbolaget Sweco Management AB.

Bakgrund

Jag är ”born and raised” på Sveriges största ö – Gotland. Efter avslutad värnplikt tog studenttiden sin början på Chalmers där jag läste civilingenjör i väg-och vattenbyggnad med inriktning på mark och anläggning. Parallellt med ingenjörsstudierna kompletterade jag kunskapsbanken med en kandidatexamen i ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Jag satte punkt för studentlivet genom att styra kosan mot Stockholm för att skriva mitt exjobb på Sweco Environment, där jag gjorde en kostnadsnyttoanalys av ett saneringsprojekt på Beckholmen. Därefter gjorde jag en tvärvändning och jobbade med trafikplanering hos ett konkurrerande konsultföretag i 10 månader för att sedermera återvända till Sweco, men den här gången omsadlad, än en gång, till projektledare inom marknadssegmentet bygg och fastighet. 

Varför sökte du dig till Swecos traineeprogram?

Jag trivdes väldigt bra på Sweco när jag skrev mitt exjobb och upptäckte i min roll som konsulterande trafikplanerare att jag ville ha ett mer generellt helhetsgrepp om byggprocessen, dock övertygad om att det var konsult jag ville vara. Så när traineetjänsten som projektledare på Management annonserades var jag snabb att komponera en ansökan! Dels för bredden i projektledarrollen, dels för den inkluderade utbildning inom uppdragsstyrning, affärsmannaskap, presentationsteknik och hållbar utveckling, men även för möjligheten att få ett nätverk av andra nyutexaminerade traineer med blandade bakgrunder fördelade på Swecos olika bolag. 

Vad är det bästa med Sweco Management?

Att jag får och kan göra det jag vill! Variationen i uppdragen på Management är väldigt stor och möjligheten att välja riktning efter intresse likaså. Om du ser dig själv som en generalist, trivs med rollen som spindeln i nätet och dessutom vill satsa på byggbranschen kan jag personligen skriva under på att Sweco Management är en optimal arbetsplats! Sist men inte minst är utsikten från plan 12 i Swecohuset bedårande, jag ser majoriteten av Stockholms landmärken från mitt skrivbord, däribland Stadshuset, Kaknästornet och Klarakyrkan!

 Skärmklipp

Vilka uppdrag jobbar du i?

Jag jobbar i dagsläget i två ombyggnadsprojekt, Nationalmuseum & Kv Kvarnspelet i Rinkeby, och är i båda projekten biträdande projekteringsledare. En projekteringsledare planerar och samordnar själva projekteringsarbetet medan själva projekteringen sköts av konsulter, däribland arkitekter, konstruktörer, VVS- och elkonstruktörer, brand- och säkerhetsexperter.

 

 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.