Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineepresentation – Jia

14 oktober 2013

Jia Jiang, snart 26 år, bor i Stockholm och är en nyexaminerad civilingenjör från Maskinteknik på KTH. Hon är trainee på Sweco Systems och är en av dem som kommer att bidra till bloggen i år.

Vad är din bakgrund?

Jag är uppväxt i Stockholm men bestämde mig för att flytta till Lund och läsa Väg och vatten efter gymnasiet. Efter ett år i Lund saknade jag min hemstad så mycket att jag var tvungen att flytta hem och börja på Maskinteknik på KTH istället. Där har jag haft fem härliga år och hann med både tentaångest och kårliv. På senare tid har jag upptäckt nöjet med styrketräning och försöker klämma in några pass efter jobbet i veckan.

Varför sökte du till Swecos Traineeprogram?

Intresset för byggnadsprojektering har alltid funnits hos mig men under min master (i Hållbar energiteknik) växte även intresset för energisnåla hus fram. Mitt examensarbete handlade om passivhus och samtidigt som jag skrev det började jag titta efter företag som jobbade med hållbarhet. Det tog inte lång tid innan jag hittade till Sweco och dess traineeprogram. Jag sökte till Sweco främst på grund av företagets starka miljö- och hållbarhetsprofil men också för att det verkade vara ett företag där folk trivs.

Vilka uppdrag jobbar du i just nu?

Just nu jobbar jag med om- och tillbyggnaden av St Görans sjukhus och Södersjukhuset.

Det bästa med Sweco Systems?

Intressanta arbetsuppgifter, härliga kollegor och det spektakulära fredagsfikat!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.