Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineepresentation – Erica

15 november 2013

Erica Edfeldt, snart 26 år, bor i Stockholm och arbetar på Sweco Energuide.

Vad är din bakgrund?

Jag har pluggat Industriell Ekonomi med inriktning Energisystem på KTH. Under mina år på KTH upptäckte jag att det här med energi är ju jättekul. Jag hade en del sommar- och extrajobb inom energiområdet och blev allt mer ”hooked”. Så jag ville absolut arbeta inom energi när jag var klar på KTH. Jag hade fått ett bra intryck av Sweco sedan tidigare, och när det visade sig att de hade en avdelning som hette ”energimarknader” (som dessutom sökte en trainee!) så var jag snabb att söka.

Utöver energi-intresset så gillar jag att resa, att spela badminton och att dricka te. Intresset ”dricka te” kan jag till och med utöva medan jag jobbar, riktigt trevligt.

Varför sökte du till Swecos Traineeprogram?

Jag ville verkligen arbeta på Sweco på avdelningen Energy markets. Traineeprogrammet kändes som en möjlighet att få en bra start på min Sweco-tid. I traineeprogrammet kan jag lära mig saker under utbildningarna samtidigt som jag lär känna andra på Sweco och förstår fler delar av verksamheten. När jag pratar med de andra traineerna så tänker jag alltid ”oj, man kan verkligen jobba med mycket olika saker här på Sweco”. Det är roligt att lyfta blicken och förstå hur mycket kunskap inom olika områden som finns samlat i företaget.

Vilka uppdrag jobbar du i just nu?

Under hösten har jag främst arbetat med en utvärdering av styrmedel för energieffektiviseringar, på uppdrag av Näringsdepartementet. Vi har arbetat ett rätt stort team med kompetenser både ifrån Sweco Eurofutures och Sweco Energuide, så jag har lärt mig massor. Jag har även arbetat lite med två projekt inom smartgrid.

Det bästa med Sweco Energuide?

Att jag får jobba med massa energinördar så att jag kan lära mig ännu mer om energi.

393849_10152049481820052_441870592_n

Te i Turkiet – intressekombo!

Profilbild
Författare
Gruppchef för Swecos energimarknadsgrupp (och allmän energinörd). Intresserad av energimarknader, energiförsörjning, energiomställingen och vilken policy som behövs för att främja ett optimalt energisystem.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.