Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineepresentation – Johanna

19 december 2012

Johanna Löfquist, är 26 år, kommer från Stockholm och jobbar på Sweco med IT för samhällsutveckling.

Bakgrund

Har läst Samhällsbyggnad på KTH med inriktning på Geomatik, vilket inte brukar säga så mycket för många men tekniskt lantmäteri kallades det för tidigare, om det hjälper. Annars gillar jag att segla, vandra och åka skidor, friluftslivs-aktiviteter kanske man kan kalla det. Mellan tredje och fjärde terminen seglade jag över stilla havet.

Varför sökte du dig till Swecos traineeprogram?

Jag började skriva exjobb på Sweco (ett riktigt bra sätt att lära känna ett företag) och när jag var klar kändes det som att jag ville vara kvar. Jag började jobba och fick sedan reda på att det fanns ett traineeprogram, det verkade som en spännande möjlighet så jag sökte. Trots att det fick bli lite av ett undantag eftersom man inte ska ha börjat innan så fick jag komma med.

Aktuellt uppdrag

Jag jobbar med några olika uppdrag bland annat i projektet Sydvästlänken hos Svenska Kraftnät, det är ett riktigt stort projekt där man gräver ner en kabel genom halva Sverige (nästan, läs mer om detaljer här: Sydvastlanken). Annars jobbar jag med en samordningskarta för Trafikkontoret och ledningsägare i Stockholm, lite GIS/CAD-stöd i projektet Södertörnsleden och andra mindre uppdrag.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.