Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineepresentation – Eveline

14 december 2012

Eveline Ottosson är 26 år och nybliven trainee inom projektledarverksamheten på Sweco i Göteborg. 

Bakgrund

De senaste fem åren har jag tillbringat på Chalmers, vilket resulterade i en civilingenjörsexamen från Arkitektur och Teknik med inriktning mot projektledning. En ganska bra blandning av ämnen – estetik, teknik och människor – då mår jag som bäst! Mixen har nog alltid varit en del av mitt liv och ett viktigt inslag för att jag ska trivas. Från att ha blivit född i en musikfamilj och med ett stort intresse för knep och knåp till natur-estet på gymnasiet. På den vägen är det!

Varför sökte du dig till Swecos traineeprogram?

Tanken på att söka ett traineeprogram föddes när jag såg en affisch på skolan. Affischen stod Sweco för, däremot kände jag inte till företaget så bra då. Men intrycket hängde kvar och längre fram började jag tänka att det nog skulle vara en bra övergång mellan skola och jobb. Dels för lärandet och variationen som konsult, dels för utmaningen, men också för en chans att lära känna företaget på ett sätt som jag tror kan vara ganska svårt annars. Varför vill man göra det då? Utan någon tidigare arbetserfarenhet från branschen, som i mitt fall, så kändes det som en bra väg in både i arbetslivet och i företaget.

Aktuellt uppdrag

Som ny på Sweco har jag fått vara med och se lite av varje i flera olika uppdrag – från saneringsprojekt till exploateringsprojekt, anbudsarbeten och markförhandlingar, små tunnlar och stora tunnlar. Det sistnämnda handlar om Västsveriges nya megaprojekt, Västlänken, där jag bland annat arbetar med kravhantering. Att jag redan vid det här laget skulle ha fått en sådan chans hade jag inte kunnat gissa! Fördelen med stor variation är att man får inblick i olika typer av projekt samtidigt som man kommer i kontakt med många människor. Helt i min stil!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.