Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineepresentation – Agnes

12 december 2012

Dags för nästa traineepresentation av Agnes Skovdal, som jobbar med förvaltnings- och fastighetsfrågor på Stockholmskontoret..

Bakgrund

Jag är 28 år och kommer ursprungligen från den lilla byn Brösarp på Österlen, där jag är uppvuxen på en bondgård. I våras tog jag examen som civilingenjör i Lantmäteri från LTH. Under min studietid pluggade jag en termin i Freiburg i Tyskland och var även engagerad i studentlivet på olika sätt, bland annat i våra arbetsmarknadsdagar där jag första gången kom i kontakt med Sweco. Nu bor jag i Stockholm tillsammans med min sambo (som också är skåning) och vi har båda fallit pladask för denna vackra stad, som vi ser fram emot att utforska mer framöver.

Varför jag sökte till Sweco?

Under mitt sista år på utbildningen hade jag en mentor som var chef för Swecos projektledningsverksamhet i Skåne, och fick då inblick i flera spännande uppdrag och i konsultrollen på Sweco. Jag insåg att det finns en enorm kunskapsbredd inom Sweco och tydliga ambitioner när det gäller att skapa hållbara lösningar i uppdragen. Även den platta affärsmodellen som innebär att du som konsult får vara med och analysera kundens behov redan i ett tidigt skede kändes lockande.

Aktuellt uppdrag

Just nu arbetar jag med en kvalitetsgranskning av hyresavtalen hos en fastighetsägare. Syftet är att säkerställa att avtalen följer hyreslagen och är utformade så att intäkter säkras och risker för framtida tvister minimeras. Jag ser också till att avtalen tillämpas korrekt i kundens förvaltningssystem.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.