Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Traineeintervju

28 november 2014

Trots att det kan verka så i bloggen är vi ju inte bara tjejer som deltar i Swecos traineeprogram 2014/2015, utan även ett gäng grabbar. Johan Svensson är, precis som jag, trainee och konsult inom IT för samhällsutveckling och eftersom vi sitter nära varandra i Stockholm var han enkel att haffa för en kort intervju.

FullSizeRenderVad innebär egentligen IT för samhällsutveckling?
IT  för samhällsutveckling handlar om att genom IT göra vårt samhälle och våra städer smartare och mer effektiva. Det kan innebära allt ifrån att ruttoptimera transporter av olika slag, till att skapa webbaserade kartlösningar för Sveriges flygplatser. Vi använder vår kompetens inom GIS, systemutveckling och datasamordning för att göra för göra spännande uppdrag i nästan alla sektorer i samhället.

Vad gjorde du åren innan du började Swecos traineeprogram?
Innan jag började på Sweco jobbade jag ett år som systemutvecklare i spelbranschen. Innan det läste jag civilingenjörsprogrammet i Medieteknik på KTH, med inriktning Människa-datorinteraktion.

Vilka uppdrag har du jobbat i hittills och vad gör du rent konkret?
Jag jobbar just nu i ett projekt vi gör åt Stockholms Stads Miljöförvaltning. I detta projekt utvecklar vi en webportal som de använder för att analysera och visualisera miljödata. Min del i projektet består i att bygga portalens ”back-end”, för att använda lite skönt programmerings-lingo. Detta innebär att jag utvecklar mjukvaran som körs på servern, som portalen kommunicerar med. Till detta använder jag C# och .NET.

Vad är roligast med att jobba som konsult?
Det roligaste med att jobba som konsult är att man får vara med i massa olika typer av projekt, och att man får lära sig väldigt mycket, väldigt snabbt!

Det är snart december och jag vet att du ska utnyttja julledigheten maximalt i år.. berätta!
Ja, jag åker till Brasilien över jul och nyår för att hälsa på en kompis som pluggar där. Julafton kommer att spenderas på Ilha Grande med en caipirinha i handen, sen kommer vi åka till Rio de Janeiro för att fira nyår. Det kommer att bli riktigt kul!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.