Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Swecos trainee, vad är det?

10 februari 2014

Den 4 till 5 februari var det dags för Chalmers arbetsmarknadsdagar även känt som CHARM. Självklart var vi på Sweco där för att charma studenterna med vår hållbara monter och glada miner!

Dagen jag stod i montern swischade förbi och jag fick så himla många frågor om traineeprogrammet att jag tänkte försöka reda ut lite frågetecken och ge en kort sammanfattning om Swecos Traineeprogram i detta blogginlägg. I årets traineegäng är vi en blandning av 15 stycken hyfsat nyexaminerade (för att bli trainee får du max ha arbetat i två år) ingenjörer, arkitekter, miljö- och samhällsvetare och IT-vetare med samhällsinriktning. Sweco är uppdelat i tolv olika bolag och i traineegruppen har vi nästan alla bolag representerade. Detta gör att vi som traineer får en helt unik inblick och förståelse för vad de andra bolagen arbetar med och dessutom skapas ett kontaktnät inte bara över bolagsgränserna utan över hela Sverige då vi jobbar på olika orter. Att få lära känna och dela sitt första år i arbetslivet med 14 stycken fantastiskt duktiga och drivna människor har jag tyckt vart det allra bästa med traineeprogrammet. Ingen fråga är för svår att ta upp i traineegruppen och diskussionerna är ofta livliga eftersom vi ser saker på så olika sätt och har anorlunda bakgrunder.

Swecos traineeprogram går ut på att du får en konsulttjänst  i en grupp där du arbetar i olika uppdrag och under ett års tid backas du upp med en rad olika utbildningar och arbetar med ett traineeprojekt där en fråga som ligger Sweco varmt om hjärtat utreds. Vi anställs med ett halvsårs provanställning och i normalfallet övergår denna till en tillsvidareanställning, så efter att året är slut har vi en drös med utbildningar i bagaget och har jobbat in oss i en grupp på Sweco.

Ansökan till Swecos traineeprogram 2014 öppnar den 1 mars och stänger den 31 mars. Så ifall du känner att detta traineeprogram är något som skulle passa dig, hugg då tag i pennan och skicka din ansökan till oss!

Collage CHARM

Tack Emma Lundholm, Sweco Göteborgs nya studentkontakt, för bilderna!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.