Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Sweco till Nordic Lighting Design Award 2016!

20 september 2016

Hej! Jag heter Lasse Dahlborg och jobbar som ljusdesigner på Sweco i Stockholm. Jag tänkte börja med att berätta en kul historia i samband med att Nordic Lighting Design Award 2016 snart ska delas ut i Reykjavik.

2014 var jag och Swecos ombyggda huvudkontor ”Swecohuset” med i uttagningen till Svenska Ljuspriset. Det kändes kanon och vi var så stolta över vårt nya fina hus! Vi kom till topp åtta men sen var det stopp, vi var inte med bland dom fyra slutnominerade som jag hade hoppats…
Jag ska erkänna att jag blev lite besviken och tvekade att gå på ljusgalan överhuvud taget. Hur som helst så gick jag dit, hade väldans trevligt men ägnade ingen större tanke på dom nominerade bidragen mer än att jag följde presentationen.

När sedan KB Annexet utropades som  vinnare klappade jag händerna och var glad för deras skull när någon ropade grattis till mig…!
Eh va?? I min besvikelse över ”Swecohuset” hade jag helt enkelt glömt bort att Sweco varit med som elkonsulter i KB Annexet och jag hade gjort belysningsstyrningen på det bidraget.

Slutet gott och jag fick mitt ljuspris till slut! 🙂

Hur som helst så är nu KB Annexet nominerat till Nordic Lighting Design Award i Reykjavik den 10 oktober! Det ska bli otrolig spännande och kul, jag återkommer med hur det gick!

/Lasse

Bilder från KB Annexet. Fotograf: Mikkel Orstedholm

kbannexet_mikkel_20140924_0039_lowkbannexet_mikkel_20140924_0355_low

kbannexet_mikkel_20140924_0076_lowkbannexet_mikkel_20140924_0376_low

kbannexet_mikkel_20140924_0116_low

 

 

 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.