Energi

Omställningen till ett hållbart energisystem pågår runt om i världen och Swecos energiexperter arbetar i hela energiförsörjningskedjan. Med stor entusiasm handlar det till exempel om marknadsanalyser, scenarieutveckling, utredningar, utvärderingar, strategiska planer, drivmedel, energilager och power to gas.

Sweco och KTH anordnar hackathon om Smarta städer

20 november 2015

Green Hackathon - Smart Cities

Idag kan vi avslöja att vi på Sweco tillsammans med Center for Sustainable Communications (CESC) vid KTH kommer att anordna ett 24 timmars hackathon 12-13 februari 2016. Så är du sugen på att delta, boka in datumet redan nu. Anmälningen öppnar den 1 dec då vi också kommer släppa mer information om arrangemanget.

Enligt wikipedia är definitionen av ett hackathon:

Ett evenemang där programmerare träffas för att programmera och inspireras av varandras färdigheter i att skriva kod. … Ordet ”hackathon” är en nybildning på orden hacker och maraton, där ”hack” används i dess betydelse av lekfull, utforskande programmering.

I vårt fall vill vi bredda konceptet och få in ett större spektrum av deltagare än bara programmerare. Vi välkomnar alla som intresserade av hållbarhet och smarta städer så som arkitekter, miljövetare, ingenjörer och hållbarhetsproffs som tillsammans med programmerarna vill ta fram gröna lösningar för den hållbara och attraktiva staden. Även andra kategorier som är grafiker, interaktionsdesigners, formgivare, forskare och statistiker är mycket välkomna.

Preliminärt upplägg

Under vårt hackathon kommer det finnas ett antal verklighetsbaserade utmaningar som teamen kan ta sig än där målet är att de bästa idéerna och prototyperna ska kunna förverkligas efteråt. Där kommer vi att ta hjälp av partners från företag och myndigheter som är med och presenterar sina utmaningar och efter avslutat hackathon utser vinnare inom varje utmaningskategori. Sedan ska dessa vinnande idéer tas vidare in i respektive organisation eller företag och där ges en chans att förverkligas.

Vardagsrummet i Swecohuset, Stockholm

Hackathonet kommer att äga rum i Swecos konferensanläggning på Kungsholmen i Stockholm och alla som vill är välkomna att delta. Antalet platser är dock begränsade till max 100 deltagare eller 25 lag.

Mer information om arrangemanget hittar du på smartcities.greenhackathon.com. Du kan även mejla mig på kristofer.sjoholm [at] sweco.se om du undrar något. Om du vill få ett mejl så snart anmälningen kommer upp kan du skriva in din epost-adress här.

Här kan du se och inspireras av vad som gjorts i tidigare Green Hackathon.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.