Rumslighet

Rumslighet kommenterar aktuella ämnen inom stadsplanering, landskapsarkitektur, kulturmiljö och ljusdesign. Kommentera gärna, vi ser fram emot en intressant samhällsbyggnadsdiskussion. Vi som bloggar är arkitekter på Sweco.

Sveriges första HÖP?

11 april 2019

Lämnar Täbys fina nya kommunhus fylld av tillförsikt och framtidstro efter en konstruktiv dag i multidisciplinär anda. Det känns stort och viktigt att tillsammans med Täbys planerare få vara med och utforma Sveriges första HÖP, det vill säga en kombinerad hållbarhetsplan och översiktsplan. HÖP: en känns som den perfekta plattformen för att på allvar bryta stuprör och för att jobba med integrerade helhetslösningar med utgångspunkt i dem globala miljömålen. Vi är bara i början av en lång process, men starten är lovande, och efter en lyckad workshop där vi tillsammans jobbat för att hitta Täbys DNA som en grund till en övergripande strategi, känner jag att vi med kommande HÖP, kommer att göra skillnad. Att HÖP: en dessutom kommer att vara digitalt utformad, gör mitt planerarhjärta än mer fyllt av framtidstro.

 

 

Författare
Daniel Rogat. Stadsplanerare/studiochef Planering & Urban design, Sweco Architects.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.