Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Studentbesök på kontoret

27 mars 2019

Det känns konstigt att tänka på att för ett år sedan skrev jag mitt exjobb på Sweco och hade precis lämnat in min ansökan till traineeprogrammet. Tiden har gått väldigt fort sedan jag började i september och i slutet av förra månaden tog min provanställning slut och övergick till en fast tjänst. Det är lite av en klyscha men tiden går fort när man har roligt och det har jag ofta på jobbet.

För ett par veckor sedan hade vi också besök av tre civilingenjörsstudenter tillsammans med Mia Wester från HKIG (Höga kusten industrigrupp). Studenterna Emma, Linda och Maria hade vunnit att få komma upp och göra studiebesök på några företag genom HKIG och Sweco var ett av dem. Det var roligt men lite konstigt att nu känna sig ”på andra sidan” studentlivet och berätta vad jag gör på Sweco och också om traineeprogrammet. Vi passade också på att följa med på lunch och träffade en representant från ett annat lokalt företag och fick höra lite vad de gör.

Det kändes extra kul att få chansen att nätverka lokalt för att, för mig, få lite bättre koll på vilka företag som finns i regionen och vad de gör. Härnösand, som jag bor i, ligger i Västernorrland som i sin tur mestadels består av små städer och orter och här finns också många mindre företag som ibland inte syns så mycket. Swecokontoret här i stan är också väldigt litet, ca 25 anställda, och därför känns det också viktigt att veta vilka företag som finns i närheten. Vem vet, kanske kommer jag att jobba med dem någon gång i framtiden.

Det var en liten incheckning från mig. Slutligen vill jag bara önska er alla som har sökt Swecos traineeprogram ett stort lycka till och glöm inte bort att ha roligt på vägen!

Från vänster: Emma Olsén, Civiling. Teknisk Design, LTU, Luleå, Linda Larsson, Civiling, STS Uppsala, Eva Roth, Sweco Management Härnösand, Maria Lindqvist, Civiling. informationstekonologi-Datorsystem, Uppsala.

Profilbild
Författare
Eva Roth - Projektingenjör inom infrastruktursektorn och deltagare i Swecos traineeprogram 2018/2019. Intresserad av digitalisering som verktyg för att lösa stora och små problem i olika uppdrag. eva.roth@sweco.se

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.