Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Stor satsning på lokaler inom Sweco

6 november 2014

Sweco växer. Det innebär att många av de lokaler vi sitter i har blivit för små och just nu är det många kontorsflyttar som sker runtom i landet.  Vissa flyttar till nya lokaler som byggs om medan andra får flytta in till helt nybyggda kontor.

Det senare är fallet i Göteborg och det är detta riktigt häftiga projekt som jag kastats in i som mitt första på Sweco.  Jag är oerhört glad att jag fått den möjligheten och jag lär mig en massa nya saker varje dag!

f994f-skacc8anegatan1-3_mini
Det nya kontoret utifrån (ncc.se).

Projektet innebär en hyresgästanpassning av en fastighet på Skånegatan, precis vid Ullevi,  som Sweco kommer att hyra tillsammans med företaget PWC. Att vara hyresgäst i en nybyggnation ger många fördelar då det är möjligt för Sweco att vara med och påverka och utforma. Att vi dessutom har egna teknikkonsulter gör att vi själva inreder, projekterar el och säkerhet samt projektleder hyresgästanpassningen. Vi är ett team på ett tiotal olika specialister från Sweco som är med och utformar vårt nya kontor.Utformningen av alla Sweco kontor ska följa ett visst koncept som ska leda till att du känner igen dig, att du vet att du är på Sweco, oavsett på vilket kontor och var i landet du är.

sweco kontorskoncept
En del av Swecos kontorskoncept (sweco.se).

Vi är ca 850 personer som ska flytta in i det nya kontoret som kommer att vara ca 12 000 kvadratmeter. Det är ett stort projekt och innefattar många olika frågor förutom just utformningen, såsom inköp av möbler, flytt av personal och dialog med Swecos stora organisation, både inom projektet och med alla anställda.

bildstyrgruppsmöte
Styrgruppsmöte – i de mötena diskuteras frågor som rör de anställda på Sweco.

Min roll i projektet är biträdande projektledare vilket innebär att jag tillsammans med projektledaren samordnar projektet vad gäller ekonomi, resurser, tid och kommunikation med intressenter. Det betyder bland annat att hålla koll på tidplanen för våra specialister och ha avstämningsmöten med dem, att ta in kostnader och göra budget samt att hålla kontakt med entreprenören så att de bygger efter våra kravspecifikationer. Jag har även kontakt med representanter från Sweco så att vi vet vad vi vill bygga. Det kan röra allt från små frågor som val av diskmaskin till större frågor som inköp av larmanläggning, vilken innefattar flera olika underleverantörer. Det är riktigt spännande och jag får vara med ”där det händer” och ta del av många olika arbetsuppgifter, efrarenheter och möten. Det innebär också en del ansvar emellanåt vilket jag gillar.

bildkontor
Fullt vid skrivbordet.

När jag inte arbetar i kontorsprojektet har jag som trainee lite andra uppgifter. Tillsammans med My, Johan och Matilda håller jag på med en projektuppgift där vi undersöker förbättringar i Swecos organisation. De andra sitter i Malmö och Stockholm vilket leder till att vi har många möten online. Vi träffas dock under utbildningstillfällena och ibland får vi möjlighet att hälsa på varandra J

bildlyncmöte
Möte med projektgruppen i Malmö och online.

Jag hart haft två väldigt spännande första månader på Sweco. Jag har fått se och göra mycket och är ofta ute och flänger. Samtidigt har jag ändå haft tid att lära känna mina nya kollegor, där är fikarasterna viktiga, och vi är ett riktigt härligt gäng som jobbar med projektledning i Göteborg!

 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.