Akustik

Här bloggar Swecos akustiker om ljud och buller. Hur påverkas vi av ljud och vilka riktlinjer har vi att förhålla oss till? Och, viktigast av allt; hur kan en akustiker arbeta för hållbara samhällen och städer?

Stationstorget med på Malmö C – Ljudrecension 2013-02-21

21 februari 2013

Stationstorget på Malmö Centralstation är inbjudande med fyllig atmosfär, liv och rörelse och ett differentierat i matutbud. Till lunch denna gång blev det en favorit i repris. Grillat fläskkött med nudlar och fisksås på restaurang Chao. En riktig höjdare när den kombineras med lite (eller mycket) stark chilisås.

Den akustiska behandlingen på stationstorget lyser dock med sin frånvaro vilket gör maten lite mindre välsmakande. Det är allt annat än en lugn och harmonisk lunchtimme, vilket i och för sig är mycket att förvänta av ett stationstorg. MEN med rätt akustikbehandling så skulle miljön kunna höjas flera snäpp. Det är förståeligt att den öppna känslan vill behållas men utan att tulla allt för mycket på den så skulle den upplevda ljudnivån troligen kunna halveras med rätt genomförda åtgärder.

För stationstorget på Malmö C kan det inte bli mer än två friska öron av fem möjliga.

      

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.