Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Spaning från Almedalen

6 juli 2016

Under några dagar är jag på plats i Visby på Gotland för att följa delar av Almedalsveckan. Som alltid på Gotland och Visby så är vädret fantastiskt vilket är en bra förutsättning då många arrangemang är utomhus. Solglasögonen är på! Alla möten, diskussioner och seminarier skapar trevliga intryck.

Det är en mängd olika ämnen och områden som avhandlas under denna intensiva vecka. En spaning för i år är att nästan 300 av alla 3000 olika seminarier/aktiviteter handlar kring digitalisering. Digitaliseringstrenden är tydlig och sträcker sig över alla branscher.

Igår arrangerade vi på Sweco ett samtal med inbjudna vd:ar från fastighetsbranschen om hur de förhåller sig till och arbetar med FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Är de tillräckliga proaktiva och vill bidra eller följer och avvaktar de politiska beslut? Svaret: De vill, agerar och vill samverka, vilket är en bra förutsättning.

Kan slutligen inte låta bli att visa denna förarlösa bil som visas upp under veckan. Ett exempel på vad tex digitalisering kan göra för oss. Vem skulle inte vilja få denna bil bekvämt framkörd och uppvärmd på morgonen, kunna luta sig bekvämt tillbaka, hämta upp några kollegor och sedan ta sig till jobbet. Jag skulle vilja testa, vågar du?

Förarlös_bil_digitalisering_1

Förarlös_bil_digitalisering_2

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.