Akustik

Här bloggar Swecos akustiker om ljud och buller. Hur påverkas vi av ljud och vilka riktlinjer har vi att förhålla oss till? Och, viktigast av allt; hur kan en akustiker arbeta för hållbara samhällen och städer?

Slagthusets restaurang i Malmö – Ljudrecension, 2013-02-14

15 februari 2013

Som ett stående inslag på vår blogg så kommer vi att göra ljudrecensioner av olika typer av lokaler och då framförallt offentliga lokaler t ex restauranger. Först ut är Slagthuset.

Med ljud, volym och unikitet inbjuder Slagthuset till en välförtjänt lunch. De akustiska förutsättningarna för restaurangen är däremot allt annat än optimala. Stengolv, stor volym, hårda väggytor och generellt lite ljudabsorberande material är vanligtvis inte ett bra utgångsläge för skapandet av en god ljudmiljö. Men Slagthuset överraskar, troligen pga. människorna i restaurangen är utspridda över en stor yta samt att utor, tak och inredning ändå är relativt diffuserande.

Förbättringspotential finns definitivt men akustiken är i sitt sammanhang och som helhet ändå godkänd. Betyget blir därför tre friska öron av fem möjliga (och maten, ärtsoppa och pannkakor, smakade förträffligt):

       

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.