Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Presentationsteknikskurs

26 mars 2014

I denna kurs var vi traineer uppdelade i två grupper, så att vi skulle vara en mindre grupp och kunna få nära kontakt med alla.

Vår grupp hade kursen i Göteborg. Efter ett tidigt morgontåg (för oss Stockholmare) så träffades vi på Hotell Heden Liseberg. Vår kursledare, Rune Rennemark, var jätteduktig och inspirerande. Det är nog i och för sig viktigt att vara bra på att tala om man ska få någon trovärdighet i att hålla en presentationskurs. Rune gav oss massa konkreta tips till vad man ska tänka på då man ska hålla en presentation, så som exempelvis att sätta ett tydligt mål med vad man vill uppnå med presentationen (vad man vill att åhöraren ska tänka, känna, göra) och att skala bort kringgrejer och fokusera på substansen i budskapet. Vi fick öva oss på att förbereda egna presentationer och hålla dessa inför gruppen. Han uppmuntrade oss att i större utsträckning använda åhörarnas visualiseringsförmåga snarare än power point, att använda rekvisita och förstärkande hjälpmedel, samt att ”chocka” och bryta mönster i presentationerna. Rune menade på att genom att ”engagera många sinnen kan man etablera många minnen”. Jag och flera andra fick även öva oss i att ta vår tid, göra konstpauser och att tala långsamt.

 PresentationsteknikLunchPresentationteknik

 

 

 

 

 

 

Efter två givande kursdagar bjöd Agnar på en smarrig hemlagad middag hemma hos sig på fredagskvällen.

PresentationsteknikmiddagPresentationsteknikmiddag2

Kajsa hade bakat en superfin tårta

 

Presentationtekniktårta2Presentationstekniktårta

Brunchen dagen efter ute i Göteborgssolen var även den riktigt trevlig.

 presentationsteknikbruch

 

 

Profilbild
Författare
Gruppchef för Swecos energimarknadsgrupp (och allmän energinörd). Intresserad av energimarknader, energiförsörjning, energiomställingen och vilken policy som behövs för att främja ett optimalt energisystem.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.