Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Presentation av Christoffer Hansson i Falun

25 maj 2016

Fått den stora äran att skriva det första ”riktiga” inlägget på denna blogg. Tänkte därför passa på att presentera mig själv så ni som läser vet mer om vem jag är när jag skriver och vad jag jobbar med.

Christoffer Hansson heter jag och kommer från Avesta i södra Dalarna. Jag gick El med inriktning mot Automation på gymnasiet och fick därefter chansen att direkt börja jobba inom konsultbranschen. Bilen styrdes då 2008 mot Sundsvall där jag fick arbeta som projektör på olika pappersbruk runt om i landet, främst inom el och instrument. Efter 5 år styrde jag sedan bilen mot Uppsala och Stockholm för att testa på en annan, lite större arbetsgivare. Hamnade rätt omgående i ett stort uppdrag på Forsmarks kärnkraftverk som systemansvarig på Elkraft i ett jätteprojekt där samtliga kontaktorgrupper i ställverken på alla tre reaktorer skulle bytas ut. Enligt tidplanen skulle projektet hålla på till 2022 och det tyckte jag kändes lite lång tid för ett och samma projekt så därför började jag söka mig hemåt Dalarna igen efter 2 år på kärnkraftverket. För att testa ytterligare något nytt. Hittade till Sweco i Falun där jag nu varit anställd som installationskonsult sedan början av december 2015. Det nya och utmanande för mig idag är att projektera kraft, belysning och flerfunktion i riktning mot fastigheter och byggbranschen. El är ändå El men jämför man mot industrisidan där jag kommer ifrån så är det mycket som är nytt för mig här hos installationskunsulterna på Sweco. Mycket nya standarder att lära sig och förhålla sig till. Tar ändå med mig mina erfarenheter i stora ryggsäcken på ryggen och försöker bidra med det jag kan. Ensam är vi stark men tillsammans är vi oslagbar.

Måste bara passa på att nämna något riktigt roligt som vi installationskonsulter gjorde fredagen den 4 mars. Vi ställde nämligen upp i StafettVasan med två lag från Falun/Mora kontoren. Enligt uppgifter så har de gjort detta i flera år och med en 7:e plats som en bästa placering. Ska även tilläggas att det var ett renodlat Swecolag utan några inlånade ”proffs” den gången. Endast proffskonsulter. Detta år gled vi in på en 53:e plats efter att ha kämpat tappert i det lite snöigare vädret. Lag 2 på en 773:e plats. Av totalt 1800 lag.
StafettVasan 2016

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.