Akustik

Här bloggar Swecos akustiker om ljud och buller. Hur påverkas vi av ljud och vilka riktlinjer har vi att förhålla oss till? Och, viktigast av allt; hur kan en akustiker arbeta för hållbara samhällen och städer?

Personaltillskott inom akustik i Malmö!

8 oktober 2013

Martin Tunbjörk

Vår nya medarbetare heter Martin Tunbjörk och är utbildad inom akustik på Luleå Tekniska Universitet med inriktning mot ljuddesign. Ljuddesigninriktningen innebär en mer djupgående inriktning mot psykoakustik där den perceptuella upplevelsen av ljud står i centrum och sätts i relation till den faktiskt fysiska verkligheten. Martin har erfarenheter inom flera akustikområden som byggnadsakustik, rumsakustik och samhällsljud. Han har även ett eget engagemang att driva akustikområdet mot att bli ett självklart verktyg i samhällsplaneringen för att förbättra statsmiljön. Inom detta ämne skrev han även sitt examensarbete som mer specifikt inriktar sig på vilka typer av verktyg som finns att tillgå, samt en djupdykning i hur ljudet av vind i träd påverkar störning orsakad av trafikljud.

På bilden är Martin ute på fält för att mäta och spela in ljudet av träd binauralt.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.