Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Ökad mobilitet och Större städer

16 mars 2017

Det är tydligt att bland annat den ökade globaliseringen skapar större och större städer. Och ambitionen och viljan att växa finns i de flesta stora städer idag. I samma takt som våra städer växer ökar också vår önskan om en ökad mobilitet som på sikt ska ge oss en härlig vardag. En mobilitet som dagens teknik kan lösa och erbjuda.

Idag finns redan smarta hus som med hjälp av avancerade styrsystem gör att vi kan övervaka och styra bostaden på distans via mobilen eller datorn, hus som känner av rum som inte används och som automatiskt sänker temperaturen just där. Och det är bara början.

Ur ett Sweco perspektiv är detta fantastiska möjligheter. En stad som växer behöver mycket kunskap inom alla våra områden, så att förutsättningar för stadens framtida och nuvarande invånare blir de bästa. En stad som är smart och hållbar i alla perspektiv.

Så när man besöker MIPIM i Cannes som jag gör för tillfället, är det tydligt att vi på Sweco bidrar redan mycket, men vi har mycket mer att ge!

Tomas Holmgren, vd Swecos installationskonsulter

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.