Samhällsanalys

Hur ser morgondagens medborgare ut? Vilka är framgångsfaktorerna bakom en attraktiv kommun? Varför, när och var flyttar man? Hur skapas ett inkluderande samhälle? Här kommenterar och diskuterar Swecos samhällsanalytiker dagsaktuella samhällsfrågor som berör oss alla. Vi reder ut varför samhället ser ut som det gör idag, och vad vi behöver tänka på i den fortsatta utvecklingen.

NU BÖRJAR SWECOS SAMHÄLLSANALYTIKER BLOGGA

30 maj 2019

 

Nu öppnar vi fönstret till Swecos samhällsanalytiker! Vi delar med oss av spännande tankar, spaningar och intresseväckande analyser. Genom fakta beskriver vi samhällsutvecklingen idag och i framtiden.

Våra samhällen och städer utmanas i en allt snabbare takt. Digitalisering, innovationer, förändringar i befolkningsstrukturer och ökad rörlighet är några faktorer som bidrar till det. Att navigera rätt i en föränderlig värld kräver insikt och förståelse för både nuläget och framtiden. Därför finns vi.

Du kommer att möta våra samhällsvetare, beteendevetare, statistiker, nationalekonomier, demografer och etnologer. För vi vet att det behövs flera olika perspektiv för att ta fram de bästa analyserna och scenarierna framåt.

Hur ser morgondagens medborgare ut? Hur stort är behovet av kommunal omsorg och service? Vilka är framgångsfaktorerna bakom en attraktiv kommun? Varför, när och var flyttar man? Hur och var får man näringslivet att blomstra? Hur säkras datakvalitet och demokrati i en värld där AI och autoamtisering allt mer tar över den manuella/digitala hanteringen? Vilka aktiviteter i ett projekt leder till resultat och vilket värde får du ut av varje satsad krona?  Vad är en jämlik stadsutveckling och hur uppnår vi det?

 

Jag vågar utlova riktigt intressanta blogginlägg så håll utkik efter oss!

Pernilla Melin, affärsområdeschef Strategi & Statistik

#movingpeopletoabetterfuture

 

 

 

Författare
Pernilla Melin är affärsområdeschef för Swecos samhällsanalytiker. Pernilla tror på att framgången bakom en hållbar utveckling handlar om att se till helheter och att utvecklingen bör ha sin grund i välgrundade analyser och scenarier. Med förståelse, fakta och insikter kan vi tillsammans skapa en hållbar samhällsutveckling.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.