#Vi på Sweco

Vi söker ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, samhällsplanerare, IT-experter och säkert något mer framtida yrke som vi ännu inte känner till. I våra uppdrag skapar vi bättre boenden, smartare sätt att resa och grönare städer. Bland annat. Här berättar våra medarbetare om hur det är att vara på Sweco.

”Nöjda kunder och att kunna utvecklas är viktigt för oss”

14 maj 2019

Merve Olsson Sarr och Maral Ohanyan är inte bara dubbelgångare. De är också två av våra toppkonstruktörer som jobbar med industriprojekt, och ser fram emot utmaningen att ha nöjda kunder i decennier framåt. Båda går igång på att bidra till ett hållbart samhälle.

Vad är det bästa med ert jobb?

Att vi bidrar till ett hållbart samhälle och att jobba för att ha nöjda kunder. Att faktiskt få jobba för det samhälle vi lever i. Och att ha möjlighet till utveckling. Vi har bra ledare som hjälper oss att utvecklas inom de områden vi är intresserade av. Och såklart att vi har varandra!

Vad är ni bäst på?

Maral: Vi är båda konstruktörer som jobbar med industriprojekt. Jag har en hel del uppdrag mot kunder inom pappersbruk som vi på Sweco har haft sedan 1960-70-talet. Samtidigt som det är kul är det också en stor utmaning att ärva dessa kunder. Min vision är att ha återkommande nöjda kunder så att kundrelationen kan fortsätta i ytterligare decennier.

Merve: Förutom att arbeta som uppdragsledare är jag även marknadsansvarig för lättindustri. Jag jobbar bland annat med Salarium som är ett hållbart projekt med fokus på cirkulärekonomi. Uppdraget handlar om att återvinna salter ur flygaska som är ett farligt avfall. Detta är vårt första renodlade hållbara projekt som vi har inom industri och jag kan konstatera att det inte kommer att bli vårt sista.

När vi annonserade på vårt intranät om att vi sökte relationer var Merve en av de första att höra av sig. Berätta!

Merve: När jag såg annonsen tänkte jag direkt på Maral. Jag och Maral har jobbat ihop sen 2011. Hon är en nära vän och det är många på jobbet som tycker att vi är lika varandra. Jag vet inte hur många gånger jag blivit kallad Maral. Så lika är vi ju inte, tycker jag. Men visst har vi samma hårfärg, är lika långa och ibland råkar vi ha matchande kläder och det gör väl att vi blir mer lika varandra.

Maral: Trots att vi kanske ser lika ut är vi väldigt olika i personlighet och kompetens. Och det är jättebra för vi kompletterar varandra! Vi stödjer och är där för varandra hela tiden.

Merve: Om vi skulle kombinera oss två skulle det vara den ideala konstruktören!

Läs mer om:
Swecos rekryteringsteam– jobba på Sweco 
Salarium: Sweco konstruerar ny anläggning för hållbara lösningar av avfallshantering

Se alla lediga jobb på Sweco 

Profilbild
Författare
Hanna Ulriksson, jag jobbar i Swecos rekryteringsteam. Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till mig på rekrytering@sweco.se

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.