Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Min vardag

20 februari 2017

Hej igen!

Nu har det gått nästan sex månader sedan vi började här. Som vi nämnt tidigare går tiden mycket fort! Vi traineer träffades senast över Skype där vi hade ytterligare en utbildning. Denna gång i ABK 09 som omfattar allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet. Nästa utbildning har vi i Hållbarutveckling vilken vi kommer att göra i Östersund. Eftersom att vi ändå har vägarna förbi så passar vi på att helgen innan spendera tid i Åre för att umgås och åka skidor!

Mina dagar här på Sweco ser olika ut från vecka till vecka och kommer att fortsätta variera beroende på uppdrag och hur uppdragen utvecklas. Just nu arbetar jag främst inom sjukhuslogistik där vi främst kollar på gods- och materialflöden i syfte att frigöra resurser (i form av tid och pengar) som istället kan läggas på vård. Det har inneburit att jag fått fördjupa mig i verksamheter för att förstå och analysera olika flöden på sjukhus för att föreslå förändringar och utvärdera olika lösningsförslag. Så att mina arbetsuppgifter har varierat mellan att vara ute och projektera, analysera data, vara ute på plats och prata med verksamheter, studera andra liknande fall och diskutera fram olika lösningsförslag tillsammans med mina kollegor. I min roll som trainee har jag fått vara med i flera uppdrag inom sjukhuslogistik vilket har gett mig en förståelse för hur mycket logistiska flöden som finns på sjukhus och fått en övergripande bild om hur det fungerar och hänger ihop. Väldigt spännande och utvecklande!

I min grupp arbetar vi mycket tillsammans i uppdrag vilket innebär att det alltid finns någon att diskutera olika lösningsförslag med. I de uppdrag jag suttit med i under hösten har vi varit upp till tre personer som arbetar tillsammans. Förutom sjukhuslogistik håller vi också på med bland annat lagerlogistik, förbättrade produktionsupplägg och produktionsstyrning samt distribution. Stor variation i uppdrag alltså, men allt inom logistik!

Detta var lite om min vardag och om vad min grupp arbetar med. Hoppas ni passat på att söka till Traineeprogrammet.

Trevlig vecka,
Ida

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.