I huvudet på Andreas

Följ Swecos hållbarhetschef Andreas Gyllenhammar från toppklimatmötet COP 24, Katowice i Polen.

Mellan vecka ett och två – Läget i förhandlingarna

8 december 2018

På plats!

Igår kväll kom jag till Polen och Katowice för att inte bara följa COP24 utan också börja interagera med mötet.

Det första som möter en här är lukten av koleldning, jag känner igen den från mina resor i Afrika. Den är söt, lite sliskig och sticker lätt i näsan. Partiklarna från koleldningen är hälsovådliga vid långvarig exponering (det är som att röka 5 cigaretter om dagen att vistas här i Katowice) och från lägenheterna runt den jag bor i hördes hostningar hela kvällen igår.

Jag tog en paus i förberedelserna och vandrade ned till mötesområdet. Stora demonstrantskaror och ett massivt polisuppbåd ringade in lokalerna medan jag filmade en videorapport om läget just nu. Se gärna filmen nedan för att höra vad som hänt och vad som kommer att ske nästa vecka.

 

Författare
Hållbarhetschef på Sweco med huvudsakliga arbetsuppgifter som omvärldsbevakning och affärsutveckling. Är även klimatanalytiker. Hjälper företag och organisationer med hållbarhetsstrategier. Föreläser om utvecklingen inom hållbarhet, smarta städer och klimat.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.