Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Lär känna Sweco på en arbetsmarknadsdag

18 december 2017

Varje år besöker Sweco olika universitet och högskolor runt om i landet för att möta framtida kollegor och informera om karriärs- och utvecklingsmöjligheter inom bolaget. Vid dessa tillfällen får studenter en inblick i spännande projekt som Sweco är involverade i och får även möjligheten att träffa gruppchefer från olika verksamhetsområden. 

Det var på en arbetsmarknadsdag, LAVA, på KTH som jag träffade min nuvarande chef. Vetandes om att jag ville jobba inom projektledning hänvisades jag av HR-personal att prata med gruppchefen för Bygg & Fastighet. Likt många andra studenter ställde jag frågor om hur utvecklingsmöjligheterna ser ut och visade stort intresse för traineeprogrammet.

Under hösten har Sweco hunnit delta på följande arbetsmarknadsdagar:

 • Utnarm, Uppsala teknolog- och naturvetarkårs arbetsmarknadsmässa.
 • ARKAD, Lunds Universitet och anordnas av LTH.
 • Armada, KTH.
 • VARM, V-teknologsektionens och AE-sektionens arbetsmarknadsmässa på Chalmers Tekniska Högskola.

Här nedan är några bilder från mässorna.

Armada. Foto: Maria Ohlsson

 

 

 

 

 

 

 

 

ARKAD. Foto: Magdalena Sandung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några av oss från traineegänget var med i år på Armada och ARKAD och träffade många studenter. Det var väldigt kul att få representera Sweco. Jag fick många frågor som jag själv ställde när jag var student, därför kändes det extra roligt att svara då jag har fått god inblick i företaget under de månader jag har varit här. Vi hann dock inte prata med alla studenter därför tänkte jag dela med mig några av de vanliga frågorna som förekom under mässorna.

 • Hur söker jag sommarjobb eller praktik?
  Dessa tjänster finns sällan utlagda på vår hemsida under lediga jobb. Det bästa är att ta reda på vilket verksamhetsområde du är intresserad av och kontakta en chef inom det området, på den ort du är intresserad av att vara på.
 • Hur ska man komma i kontakt med er för att presentera ett förslag på exjobb?
  Under hösten hittar du färdig formulerade förslag på examensarbeten utlagda på vår hemsida. Har du däremot ett eget förslag på examensarbete ska du kontakta en chef inom det området eller prata med oss på mässorna. Här kan du hålla utkik på kommande arbetsmarknadsdagar som Sweco kommer att delta i.
 • Swecos Traineeprogram, hur fungerar det?
  Traineeprogrammet startar i augusti och sträcker sig under 9 månader. Under denna period deltar vi i ett skräddarsytt program med bolagsöverskridande projektuppgifter. Parallellt med programmet arbetar vi som anställda konsulter. Genom detta upplägg får vi möjligheten att utvecklas snabbt till affärsmässiga konsulter och vi skapar oss en helhetsbild av Swecos verksamhetsområden. Läs mer om traineeprogrammet

Är det något annat du undrar över är du alltid välkommen att kontakta mig på mari.abrigian@sweco.se

Hej så länge!

/Mari

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.