Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Längd och trä

3 januari 2013

Julen har för min del firats hemma i vintervackra Lillehammer i Norge där längdskidåkning är något som upptar många människors tid.

Birkebeineren Skistadion, december 2012
Birkebeineren Skistadion, december 2012

Men som jag har försökt illustrera med bilden ovan, har Lillehammer också blivit ett centrum för träkonstruktioner eftersom Swecos kontor i staden besitter en unik kompetens inom området. Detta bevisas inte minst genom deras roll som konstruktör åt det som kommer bli världens högsta trähus i Bergen.

Idén till denna lilla hälsning till mina kollegor i Lillehammer fick jag på min bilresa norrut från Malmö, då jag efter att ha passerat Oslo Lufthavn körde under ett antal nybyggda, iögonfallande och Sweco-konstruerade broar i trä. Kolla för övrigt in detta om du går i gång på häftiga träbroar. Det är en imponerande portfölj fram till och med 2010 – och fler har det blivit.

Nu är jag själv tillbaka i Malmö och på kontoret. Det är en rejäl kontrast att komma till ett niogradigt (plus) och snöfritt Skåne, om man jämför med bilden tagen för en vecka sedan. Men det känns skönt att komma i gång igen.

Nytt år, nya möjligheter. Gott 2013!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.