Nu var det länge sedan det kom recept på den här bloggen. Vad passar då bättre att det kommer tre på en gång?
Enligt Kokbok utan kok är nästa recept Tre varianter på melon. Men vem är jag om jag inte kan ändra lite på de här recepten, kanske rent av förbättra dessa ur ett hållbart perspektiv?
I och med att det fortfarande går att få tag på svenska äpplen blir det den här gången Tre varianter på äpple istället. Tre snabba recept där varje recept antingen kan användas som ett tillbehör, en förrätt eller en enkel lunch. Dessutom innehåller två av recepten grönkål. Så det så!
Tre varianter på äpple
1. Grönkålsröra med äpple
Du behöver:
2 dl finhackad grönkål
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 äpple (I det här fallet Ingrid Marie)
6 dadlar
salt och peppar från kvarnarna
Gör så här:
Finhacka grönkål. Hacka dadlarna i små bitar. Skär det halva äpplet i små tärningar. Blanda detta med creme fraiche i en skål. Salta och peppra efter smak.
Ät!
Mumsfilibabba!
2. Sallad på grönkål, äpple och fruktig dressing
Du behöver:
4 stjälkar grönkål
1 äpple (I det här fallet Ingrid Marie)
1 dl grovhackad persilja
Dressing:
1 tsk dijonsenap
1 tsk agavesirap
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
salt och peppar efter smak
Gör så här:
Finhacka grönkålen. Skär äpplet i fina små tärningar och grovhacka persiljan.
Blanda ihop dressingen. Det bästa sättet enligt mig, när man ska göra dressing, är att få ner alla ingredienser i en liten burk. När du har gjort detta sätt på locket och ruska burken. Alla ingredienser blandas då på ett perfekt sätt utan att det ser ut som att det har skurit sig.
Blanda ihop salladsingredienserna och ringla över dressingen, Se till så att hela salladen får dressing över sig.
Ät!
Mumsfilibabba!
3. Sallad på morot och äpple
Du behöver:
2 morötter
1 äpple (I detta fall Ingrid Marie)
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
solrosfrön
salt och peppar från kvarnarna
Gör så här:
Skala och riv morötterna på järnets grova sida. Riv även äpplet på samma grova sida. Häll på olivolja, äppelcidervinäger, salta och peppra efter smak. Blanda runt och häll upp i fina skålar.
Ät!
Mumsfilibabba!