Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Kokbok utan kok recept 2

18 november 2016

I kokbok utan kok är det andra receptet Långkokt ägg med hyvlad sparris och tryffelmajonäs. Det låter ju supergott men här stöter jag på problem. Lotta Lundgren (som är hjärnan bakom dessa recept) har nämligen tillagat sitt ägg i diskmaskinen, och det är ju toppen att göra två saker på en gång. Att utnyttja det varma vattnet i diskmaskinen även för äggkokning. Men hur hon lyckades med detta övergår mitt förstånd. Jag måste ju tro henne men när jag provar att koka ägget på samma sätt lyckas jag inte. Efter en diskning på det varmaste programmet blir ägget liksom knappt fast, ägget rinner långsamt ifrån mig och det är omöjligt att skala. Efter att ha diskat ett ägg två gånger efter sig, skam den som ger sig liksom, är ägget yttepyttelite mer fastare men fortfarande helt omöjligt att skala utan att ägget blir slarvsylta. Om det är jag eller diskmaskinen det är fel på vet jag inte. Vad jag vet är att jag inte tänker laga detta recept eftersom jag helt enkelt inte lyckas. Det ska inte behövas tre diskningar för att få ett perfekt kokt ägg liksom. Vi går helt enkelt vidare till nästa recept vilket är Pilgrimscarpacccio. Då återkommer samma problematik som i första receptet. Eftersom det finns allergier i familjen modifierar jag receptet.

Carpaccio på rödbeta

Du behöver för två personer:

1 st mandolin (behövs förmodligen inte om du kan hantera en kniv som en japansk sushikock)

2 st svenskodlade rödbetor

1 bit parmesan

Olivolja

Salt och peppar från kvarn

img_2391

Gör så här:

Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av mandolinen.

img_2393

Lägg de tunna rödbetsskivorna på ett serveringsfat eller portionsvis om du vill, hyvla parmesan över rödbetsskivorna med hjälp av en potatisskalare, ringla över olivolja och dra ett par varv med salt- och pepparkvarnarna.

img_2394

Servera genast!

Så himla gott!

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.