Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Kokbok utan kok recept 1

14 november 2016

Som jag nämnde i tidigare inlägg kommer jag inte kunna tillaga alla recept exakt som det står i Kokbok utan kok pga allergier, funkar ej ur ett hållbart perspektiv eller rena praktiska skäl. Har tex ej möjlighet att hänga upp ett köttstycke i lägenheten på tork.

Första receptet i Kokbok utan kok är Ostron med Mangogratiné. Detta kan jag ej laga pga allergier i familjen. Istället startar jag med frukostmat:)

Overnight Oats med äpple

Typ som havregrynsgröt men som inte kokas utan får stå och gotta till sig över natten i kylskåpet. Plus att du slipper göra frukost samma morgon, lika med mer sömn, winwin.

Du behöver för en portion:

1 dl mjölk

1 dl havregryn

1 tsk Agavesirap

Ett halvt svenskt äpple modell större

En nypa salt

Russin om du vill

img_2389

Gör så här:

Riv det halva äpplet. Blanda mjölk, havregryn, Agavesirap och salt i en skål. Häll över blandningen i en glasburk med lock.

img_2388

Förslut locket och ställ in burken i kylskåpet över natten. Ta fram burken morgonen efter, öppna locket, rör runt och toppa med russin. Ät med sked direkt ur burken.

img_2390

Bilden visar två burkar eftersom jag gjorde två satser pga att vi är två som bor ihop:)

Mumsig start på dagen!

 

 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.