Akustik

Här bloggar Swecos akustiker om ljud och buller. Hur påverkas vi av ljud och vilka riktlinjer har vi att förhålla oss till? Och, viktigast av allt; hur kan en akustiker arbeta för hållbara samhällen och städer?

Kock ställer krav på akustiken

26 oktober 2013

Kocken Titti Qvarnström på restaurangen Bloom in the Park i Malmö trycker på vikten av en bra akustik när hon besöker andra restauranger.

Roligt att ljudmiljöfrågan kommer upp på tapeten även i restaurangbranschen. Jag tänker på de otaliga restauranger som inte tänker på ljudmiljö som en naturlig del av helhetsupplevelsen av deras mat och dryck. Jag menar tom att det i stor utsträckning påverkar våra möjligheter att ta in smakintryck. En lugn och harmonisk miljö torde göra de flesta människor mer mottagliga för smak medan motsatsen dvs. en bullrig miljö buller torde orsaka ett intrycksbrus som även påverkar förmågan att uppleva smaker.

Jag tror och hoppas inte vi har hört det sista om ljudmiljöns inverkan på upplevelsen av en restaurang.

Läs mer av artikeln här

Läst och fotat i Sydsvenskan 25/10-2013:

20131026-103315.jpg

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.