Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Julklappstips

17 december 2018

Den globala klädindustrin använder enorma naturresurser och varje år slängs och eldas tonvis med kläder upp.  Vissa kläder eldas upp för att dom är osäljbara eller inte mode längre.

Om det nödvändigtvis måste köpas kläder i till jul rekommenderar jag att designa dina egna.

På det här sättet tillverkas bara just det plagget du vill ha. I rätt storleken och i rätt färg. Det går till och med få spillbitarna med i leveransen för att sy andra saker av. Jag är dessutom övertygad om att kläder som man designat själv är man mer rädd om.

Mina julklappar detta år fick det bli en T-shirt med de globala målen för att påminna barnet och barnets föräldrar om FNs Globala hållbarhetsmål, och en body med vvs-symboler för att jag vet att barnets pappa lever för vvs-projektering.

God jul

Body med VVS-symbolder
T-shirt med de globala målen
Författare
Joule-jonglör som brinner för energieffektivisering inom fastigheter och industrier. Ursprungligen från Skellefte men huserar numera på Sweco Systems Östersund.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.