Avfall

Här bloggar Swecos konsulter om avfallshantering

Jordens dag!

23 april 2021

Igår firade vi Jordens dag! 

Dagen instiftades år 1970 av en amerikansk senator för att uppmärksamma de miljöproblem som finns på vår jord; allt från utsläpp av kemikalier och farligt avfall i sjöar och hav och hälsofarlig avfallshantering till användningen av bekämpningsmedel och utrotningen av vilda djur. Varje år deltar miljontals människor över hela världen i olika arrangemang för att visa världens ledare att deras befolkningar kräver åtgärder både på lokal, nationell och internationell nivå. Programmet för årets events hittar du här

Något som har uppmärksammats det senaste året när många människor världen över har befunnit sig i lockdowns av olika slag på grund av rådande pandemi, är att mängden avfall i hushåll ökat eftersom vi numera spenderar mycket av vår tid hemma. Mer take away-mat och online shopping medför fler förpackningar som fyller våra soprum. Det är därför viktigare än någonsin att vi sorterar vårt avfall rätt och ser till att det som kan återvinnas verkligen gör det. På så sätt kan avfallets miljöpåverkan minska, vilket i sin tur är bra för den planet som vi lever på! 

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.