Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Jag – en typisk I-person

10 oktober 2014

Innan träffen i Göteborg hade alla traineer fått fylla i en DiSC-analys, vilket är ett verktyg som hjälper en att bättre förstå sig själv och förbättra sina relationer. Genom att sortera och prioritera en mängd olika värdeord kan man via DiSC-analysen få fram om du har en D, I, S eller C-personlighet (eller en blandning, vilket också är väldigt vanligt). Bakom analysen ligger många år av vetenskap men här är ett försök att sammanfatta de olika personligheterna:

D – står för ”dominans” och betyder att du ofta är rättfram, målinriktad, viljestark och handlingskraftig. En D-person ser till att saker händer och att gruppen uppnår resultat. Ibland kan personen dock upplevas som FÖR rättfram och därmed okänslig.

I – står för ”inflytande” och nyckelordet för dessa människor (inklusive mig själv) är entusiasm och optimism. I-personer är ofta utåtriktade och livfulla men kan samtidigt uppfattas som naiva och blir lätt uttråkade av rutinuppgifter.

S – står för ”stabilitet” och är du en S-person är du istället väldigt tålmodig, ödmjuk, taktfull och tillmötesgående. En S-person tänker mycket på laget och är ofta en väldigt omtyckt person på kontoret. Består en grupp enbart av S-personer kan det dock ta väldigt lång tid innan ett beslut tas, eftersom alla vill vara så tillmötesgående som möjligt.

C– står för ”korrekthet” och innebär att personen är väldigt analytiskt lagd, tankfull och mycket noggrann. En C-person ogillar snabba beslut och vill gärna gå till botten med alla uppdrag och utmaningar. Ett projekt blir därför ofta väldigt välgjort men kan ibland dra ut på tiden.

Ingen av dessa personligheter kan värderas högre än en annan – alla fyra kategorier behövs för att skapa en stark grupp! Jag – som I-person – gillar ett högt tempo, många olika arbetsuppgifter samtidigt och har mycket energi. Ibland kan det bli för mycket, beslut tas för snabbt och tidsplaneringen fallerar. En C-personlighet däremot är eftertänksam och noga med förberedelserna och jobbar gärna med en sak i taget. I en grupp komplimenterar vi varandra väldigt bra och skapar en balans. Desamma gäller såklart även för D- och S-personerna.

Innan vi fick ut våra DiSC-profiler fick gruppen gissa vilken kategori var och en befann sig i och trots att detta är andra gången vi ses hade vi rätt på i stort sätt ALLA (tecken på att vi som grupp är bra människokännare?). En annan intressant upptäckt var att ingen i gruppen var en D-personlighet och att väldigt många hamnade i S- och C-kategorin. Vad detta betyder kan man tolka på massa olika sätt men den absolut roligaste upptäckten (enligt mig) var att andra I-personer fungerade precis som mig själv! Samma sätt att arbeta, inställning till livet och utmaningar på kontoret – superhäftigt! Jag skulle verkligen rekommendera andra att göra denna analys eftersom det är ett jättebra verktyg till självinsikt och även till en djupare förståelse för andra människors prioriteringar.

Trainee_gbg_okt2014-9
Traineegruppens samlade DiSC-analys

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.