Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Introduktionsutbildning

8 november 2013

Den 28-29 oktober gick traineeträff nummer 2 av stapeln. Denna träff var sammanslagen med andra Sweco:iter då det är en introduktionsutbildning som alla nyanställda runt om i landet går.

Ca 90 stycken deltagare var på plats för att delta i utbildningen som främst innehöll en introduktion av Swecos interna system samt kortare presentationer av alla bolagen. Platsen för utbildningen var Stockholmskontoret på Gjörwellsgatan.

Dagarna var mycket givande där dag 1 innehöll presentationer från koncernchefen Tomas Carlsson och hållbarhetschefen Andreas Gyllenhammar med flera. Lunchen avnjöts på 23 våningen (högst upp!) i DN-skrapan på restaurang Tornet där utsikten var slående.

Hållbarhetschef Andreas Gyllenhammar kunde inte vara på plats men höll sitt framförande via en förinspelad film

Det pratas ofta om den fina utsikten från Sweco-huset men detta var något i hästväg. Sweco-huset såg ut som en liten 2-plansvilla därifrån (ok, nu överdriver jag lite).

Utsikten från DN-skrapan

På eftermiddagen var även ett studiebesök inplanerat på Friends arena där Sweco varit med och konstruerat det öppningsbara taket samt deltagit i grundläggningen. Där fick vi gå på rundvandring samt lyssna på hur det gått till då arenan byggdes. Mycket intressant! Som det fotbollsfreak jag är så måste jag ändå säga att höjdpunkten var då vi fick besöka svenska fotbollslandslagets omklädningsrum och spana in bl.a. Zlatan Ibrahimovic plats. Detta gjorde i alla fall mig (och säkerligen några av de andra) lite ”starstruck”. Efter studiebesöket rundades kvällen av med 3-rätters middag på Långholmens värdshus där även de hitresta övernattade.

Ett gäng glada trainee:er på Friends arena

8:15 drog utbildningsdag nr 2 igång och även denna dag var ett maraton i presentationer denna gång med ekonomichefen Monitha Klingvall Lindgren, QA-chefen Marie Gelhaar, Anna Hultqvist från HR m.fl.

Det sista passet hölls av Peter Magnusson från Sweco Management och Joakim Björs från Sweco Structures där affärsmannaskap och konsultrollen stod i fokus. Denna presentation var något mer interaktiv och fungerade mer som en Workshop där vi fick tänka till runt konsultrollen och vad som krävs och förväntas av oss som konsulter på Sweco. Mycket givande!

Sammanfattningsvis så var Introduktionsutbildningen mycket givande och jag tror vi alla lärde oss mycket nya saker. Framförallt så var detta en otroligt bra möjlighet att få lära känna nya kollegor runt om i landet och knyta kontakter för framtiden.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.