Ventilen

En blogg om installationer – följ Swecos installationskonsulter som bloggar om energidesign, komfort och säkerhet som leder till bra inneklimat, låg energianvändning och funktionella byggnader.

Internationella kvinnodagen

8 mars 2017

Det är beklämmande att en sådan här dag ska behövas. En del vill fira men jag känner mig mer arg. Jag bor i världens bästa land för kvinnor att bo i. Det säger kanske mer om omvärlden än om hur jämställt Sverige är. För hur jämställda vi än tror oss vara är det fortfarande skillnader. Det gör mig otroligt upprörd men det här är nog inte rätt forum för att ventilera allt det där.

Så idag vill jag lyfta något positivt: Sweco! Lyckats få en helt jämställd styrelse vilket väl ändå får anses ovanligt. Här är en intervju som Feminivest gjorde med våra Sverige VD Åsa Bergman där hon berättar lite kort om hur vi jobbar med jämställdhet. Det gör mig stolt att jobba på Sweco.

Är du nyfiken på fler jämställda företag så kan jag tipsa om Framtidsfeministens aktieportfölj (du måste logga in på Shareville/nordnet för att kunna se).  Tittar vi på den portföljen så ser det verkligen ut som att mer kvinnor ger bättre lönsamhet. Det kanske Johan och Anders borde ta sig en funderare på.

C6Wb18jWgAAS0os

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.