Avfall

Här bloggar Swecos konsulter om avfallshantering

Hur kan du bli en del av den cirkulära ekonomin?

20 april 2020

När vardagen inte är som den brukar är det ett bra tillfälle att fundera på sin verksamhet och var man står när kaoset har lagt sig. Hur säkerställer man att ens verksamhet är relevant både idag och om tio år? Kanske erbjuder den pågående pandemin ett perfekt tillfälle att utveckla sin verksamhet för framtiden? Vi på Sweco tror att en cirkulär ekonomi både är mindre känslig för oroligheter i omvärlden och är ett viktigt verktyg för att nå ett hållbart samhälle.

I ett av våra allra mest spännande projekt är Sweco rådgivare till företag och kommuner i Kronoberg och Kalmar län inom cirkulär ekonomi. I projektet genomför vi rådgivningsmöten (såklart just nu över video) med kommuner, samt små- och medelstora företag inom en rad olika branscher. Vi hjälper deltagarna att rannsaka sig själva och hitta möjligheter för att bli en del av den cirkulära ekonomin.

En av alla deltagare som påverkas kraftigt just nu är Kalmarsalen som arrangerar konferenser och evenemang. I rådgivningen undersöker vi hur Kalmarsalen kan möta besökarnas förväntningar om en stark hållbarhetsprofil och ta ansvar för både sin egen och besökarnas miljöpåverkan. Kalmarsalen har påbörjat en spännande resa och kommer komma stärkta ur den.

Projektet CRKKL (Cirkulära Kronoberg och Kalmar Län) genomförs på uppdrag av Region Kronoberg och är en del av ett EU-finansierat projekt med projektpartnerna; Region Kronoberg, Region Kalmar Län, Energikontor Sydost och Linnéuniversitet.

Är du nyfiken på Cirkulär ekonomi och vilken roll det kan ha i din verksamhet, ta kontakt med någon av våra experter!

arvid.lindell@sweco.se

alastair.carruth@sweco.se

Kalmarsalen (www.kalmarsalen.se)

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.