Traineebloggen

Följ våra traineer under deras första år på Sweco. Är du nyexad ingenjör, arkitekt, miljövetare eller har du examen inom IT? Vill du vara med och forma framtidens samhällen och städer? Ger du allt i alla situationer? Letar du efter en språngbräda in i konsultyrket? Då kan Swecos traineeprogram vara något för dig.

Hej ifrån årets traineegrupp!

2 november 2018

Nu har traineegruppen 2018/2019 kört igång! Vi är 22 stycken samlade runt om från hela Sverige som har fått chansen att kombinera en konsulttjänst på Sweco med spännande utbildningar inom hållbar utveckling, uppdragsstyrning, affärsmannaskap, presentationsteknik och teambuilding. Det bästa av allt är dock möjligheten att få lära känna varandra riktigt bra under det kommande månaderna. 

Vi är några som har tagit på oss uppdraget att förmedla våra lärdomar och upplevelser till er via denna blogg, hej säger Anna (Stockholm), Emma (Stockholm) och Eva (Härnösand) ifrån årets traineegrupp! Vi ser fram emot att få skriva om hur det är att vara trainee och konsult på Sweco, men också om våra tankar och reflektioner kring de ämnen som traineeutbildningen tar upp.

Vi som skriver jobbar inom tre olika sektorer i Sweco. Anna jobbar som ingenjör inom GIS och geodata. Det innebär att man använder platsbundna data för att effektivisera samhällsfunktioner, så som transporter och energianvändning men också för att stödja olika beslutsprocesser som till exempel stadsplanering – något vi kallar IT för samhällsutveckling. På fritiden ligger klättring och matlagning Anna varmt om hjärtat.

Emma jobbar som ingenjör inom mark och anläggning.  Hon projekterar och beräknar konstruktioner i betong och stål i såväl små som stora infrastrukturprojekt. I övrigt är Emma en mästare i fäktning! Hon gillar också att åka skidor, gärna off pist och att segla.

Eva jobbar som projektingenjör inom infrastruktursektorn där Sweco projekterar, planerar och anlägger infrastrukturprojekt. Hon har också ett intresse för hur digitalisering kan användas för att lösa stora och små problem i olika uppdrag. Även Eva klättrar, men kan också mycket om hund- och hästsport.

Ni kommer att få lära känna oss lite bättre under den kommande tiden och vi hoppas kunna ge er lite insikt i hur det är att vara på Sweco som trainee, nyexad, nervös, ung, förväntansfull och… ja ni vet hur det är att vara ny på jobbet 😉

Traineegruppens första möte på Långholmen!
Profilbild
Författare
Författaren ingår i Swecos team inom IT för samhällsutveckling

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.